Sarkozy představí svou agendu pro skupinu G20

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy dnes nastíní své priority pro předsednictví skupin G8 a G20. Mezi ně bude patřit reforma mezinárodního měnového systému, otázka růstu cen, především v zemědělství, a hledání nových investičních možností. Celý jeho projev se má týkat především mezinárodních otázek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy | Foto: The Council of the European Union

Sarkozy hodlá využít francouzského předsednictví k zvýšení prestiže své země ve světě a hlavní pozornost chce věnovat reformě světového finančního systému a globální ekonomice.

Francouzský prezident hodlá navázat na úspěšné francouzské předsednictví Evropské unie a na svou roli se pečlivě připravuje - i tím, že svou agendu konzultoval i se svým předchůdcem Jacquesem Churalem.

Na dnešní tiskové konferenci se ale nevyhne některým nepříjemným otázkám, týkajících se například francouzského postoje k situaci v Tunisku, smrti dvou Francouzů v Nigeru či výhrůžkám bin Ládina na adresu Francie.

Jan Šmíd, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme