Sazce se téměř po měsíci přihlásil výherce 2,5miliardové výhry

Loterijní společnost Sazka už zná výherce rekordní částky 2,466 miliardy korun z evropské loterie Eurojackpot. Majitel vítězného tiketu se jí přihlásil dnes dopoledne. Firma má teď 60 dní na to, aby mu peníze vyplatila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze (ilustrační foto)

Peníze (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle mluvčího Sazky Václava Friedmanna sázenku přinesl muž středního věku, který ji také osobně vsadil v Pardubickém kraji, kde žije.

S přihlášením se o výhru otálel prý kvůli velkému mediálnímu zájmu a z obavy o svoji anonymitu.

„Ještě než přišel osobně, hodinu předtím k nám zavolal. Chtěl si ověřit, že budou dodržena veškerá opatření k zachování jeho anonymity, což jsme dodrželi. Opravdu o něm nevěděl nikdo jiný než jeden pracovník. A nemohli ho identifikovat ani zaměstnanci Sazky například na recepci,“ popsal mluvčí.

Majitel sázenky zatím podle něj zatím neví, na co peníze využije a dál chodí do práce.

„Po krátkém rozhoru s našim pracovníkem ocenil, že jsme mu mohli předat kontakty na psychologické a finanční poradenství. On sám řekl, že ve svém životě zatím nic nezměnil a zatím ani nic měnit nehodlá. Bude prý teď dlouho přemýšlet, jak s penězi naloží,“ přiblížil mluvčí.

Podle Friedmanna se muž v Sazce zdržel 20 minut a poté odešel, jak sám řekl, na vlak.

Eurojackpot | Foto: Český rozhlas

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme