Sazka chystá od příštího roku sázení loterijních her přes internet

Hlavní hráč na tuzemském sázkařském trhu, společnost Sazka, chce od Nového roku spustit online portál na sázení. Sportku tak bude možné podat vedle trafik a kamenných obchodů také na internetu i přes mobilní telefon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Společnost Sazka má na trhu loterijních her zhruba 95procentní podíl, přesto chce přilákat nové, především mladší klienty. Od ledna 2017 proto spustí sázení po internetu i přes mobilní aplikace se systémem iOS nebo Android.

Do internetových sázecích vod tak vstoupí nejen Sportka, která má víc než padesátiletou tradici, ale i ostatní hry, jako jsou miliardářský Eurojackpot nebo Šťastných 10.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sazka chystá od příštího roku sázení loterijních her přes internet. Podrobnosti přidává Barbora Kladivová

Sázení online ale zdaleka není novinkou. Češi už mohou vsadit své peníze třeba v Korunce, Loto Online, Fortuně nebo třeba u společnosti Synot, která nabízí tuto možnost už od roku 2009.

Nutností pro zájemce o sázení Sportky a dalších her přes internet bude ale povinná registrace, stejně jako je tomu už teď u internetového kurzového sázení. Od ledna totiž začnou platit přísnější pravidla kvůli novým zákonům o hazardu.

Nový loterijní zákon, který má vstoupit v platnost s Novým rokem, výrazně zasáhne tvrdý hazard, tedy třeba hrací automaty a herny. Vyšší zdanění, a to 23procentní, zasáhne i sázkové kanceláře.

Česká republika by se tak mohla zařadit mezi státy s nejvyšším daňovým zatížením loterií a her na světě. Kritici poukazují hlavně na to, že vyšší daňové zatížení povede k tomu, že z trhu zmizí řada firem a část byznysu se přesune do šedé, či dokonce černé zóny.

ČRo, Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme