Sazka dluží státu 66 milionů korun. Hrozí jí odebrání licence

Loterijní společnost Sazka neuhradila ministerstvu financí správní poplatky z provozování loterií a jiných her za rok 2010 v hodnotě 66 milionů korun. Ministerstvo financí proto zahájilo se Sazkou správní řízení, ve kterém jí hrozí odebrání licence na veškerou činnost. Sazka už před časem požádala o prodloužení lhůty pro splacení poplatků o šest měsíců. To ale finanční úřad zamítl. Proti tomuto rozhodnutí se Sazka odvolala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Když společnost neplní své povinnosti, ohrožuje svoji licenci. Pokud Sazka ty peníze zaplatí, tak bude správní řízení zastaveno,“ řekl ministr financí Miroslav Kalousek.

Sazka je v úpadku od konce března, a to kvůli problémům se splácením výstavby libeňské O2 Areny. 66 milionová pohledávka státu vůči Sazce je jednou z mnoha v insolvenčním řízení, do nějž se přihlásilo přes dva tisíce věřitelů s pohledávkami za 41 miliard korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Rádia Česko byl ředitel Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Karel Korynta, který má kontrolu licencí v kompetenci.

Jak na Rádiu Česko ředitel přiblížil ředitel Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Karel Korynta, který má kontrolu licencí v kompetenci. stát přihlásil pohledávku prostřednictvím finančního úřadu pro Prahu 1, jako pohledávku v insolvenčním řízení.

„Kromě toho tam běží to původní rozhodnutí, že se dočasně zastavuje provozování číselných loterii. To bylo z důvodu nevplacené výhry. A včerejším dnem k tomu přibylo ještě zahájení čtyř správních řízení o typech her – číselné loterie, kursové sázky, internetová kursová sázka a videoloterijní terminály,“ vysvětlil.

Ministerstvo financí už se Sazkou zahájilo správní řízení o odebrání licence na veškerou činnost. Ale jak upozornil Korynta, Sazka má lhůtu do 6. června, aby se k tomu vyjádřila. „Do této lhůty může kdykoliv správní poplatky uhradit. A to vidím jako řešení, kdy by se potom řízení zastavilo,“ dodal.

Údajné padělky podpisu Hušáka

V insolvenčním řízení se Sazkou se údajně objevily padělky podpisu generálního ředitele Aleše Hušáka. Soud na to upozornil insolvenční správce Sazky advokát Josef Cupka.

Svá tvrzení dokládá porovnáním naskenovaných podpisů Hušáka z dřívější doby a podpisů pod dvojici návrhu na odročení přezkumného jednání a na odvolání právě Cupky z funkce.

Soud se přitom má řešením úpadku Sazky zabývat už příští týden. Cupka žádá soud, aby Hušáka vyzval k potvrzení autorství obou listin.

Martin Křížek, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme