Změna ve vedení Sazky. Novým generálním ředitelem bude Aleš Veselý, dosavadní šéf marketingu

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka se od února stane dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý. Ve funkci vystřídá Roberta Chvátala, který se stane předsedou představenstva Sazky a nadále bude řídit mateřskou skupinu Sazka Group.

Praha (Aktualizováno: 10:44 25. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka bude dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý (archivní foto)

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka bude dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý (archivní foto) | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Veselý v Sazce působí od poloviny roku 2013 v roli marketingového ředitele a poslední tři roky také v pozici zástupce generálního ředitele. Podílel se na transformaci Sazky poté, co se stala jejím výhradním vlastníkem investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka. Chvátal řídil Sazku od roku 2013.

Sazka je nejstarší loterijní společnost v České republice s podílem více než 90 procent na trhu loterií a podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka.

V roce 2019 zvýšila tržby meziročně o 12 procent na 14,8 miliardy korun. Zhruba devět miliard vyplatila na výhrách. Sazka je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, která působí v 11 zemích.

Zisk společnosti Sazka meziročně klesl o 58 procent. Ve třetím čtvrtletí zůstal online prodej vysoký

Číst článek

„Během posledních osmi let se nám podařilo z tradiční loterní firmy vybudovat moderní a zábavní společnost. Díky inovacím a online transformaci můžeme nabízet široké portfolio her, které oslovuje tři čtvrtiny dospělé populace v Česku. Mým hlavním cílem je, aby Sazka nejen nastavený trend udržela, ale především dále rozvíjela svoji dlouhodobou strategii zábavní firmy,“ uvedl Veselý. O novém řediteli marketingu Sazky firma rozhodne v nejbližších týdnech.

Před příchodem do Sazky Veselý působil přes 15 let na různých manažerských postech v telekomunikacích, například jako ředitel marketingu a produktu ve společnosti Telefónica O2.

Vystudoval ekonomickou fakultu UJEP v Ústí nad Labem a projektový management na George Washington University. Je ženatý, má dvě děti, mezi jeho záliby patří vysokohorská turistika a cyklistika.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme