Sazka je v konkurzu. Závěry schůze věřitelů potvrdil soud

Loterijní společnost Sazka je v konkurzu. Městský soud v Praze krátce před polednem zveřejnil v insolvenčním rejstříku usnesení, kterým potvrdil páteční závěry schůze věřitelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Marián Vojtek

Představenstvo Sazky tak teď ztrácí oprávnění nakládat s majetkem firmy, tyto pravomoci přešly na konkurzního správce Josefa Cupku.

Jeho úkolem je teď zajistit prostředky na pokračování loterií. Sazce chybí peníze i na běžný provoz. Firma potřebuje sehnat 66 milionů korun pro ministerstvo financí, kterému dluží na správních poplatcích za loňský rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější vývoj kolem Sazky zmapoval v Odpoledním Radiožurnálu Martin Drtina

Jako první osloví Cupka s otázkou na úvěrové financování zajištěného věřitele, což jsou držitelé dluhopisů - skupiny KKCG a PPF.

Proti konkursu se hodlá bránit jak Hušák, tak někteří věřitelé. Připravují už odvolání. Dokud o něm nerozhodne vrchní soud, nesmí správce prodávat v dražbě majetek Sazky.

Losuje se dál

Ve vztahu k sázejícím se nic nemění. Hušák ještě před konkursem zveřejňoval prohlášení, že společnost v konkursu musí zákonitě zastavit loterijní činnost a vrátit licenci. Tento výklad práva ale odmítá jak ministerstvo financí, tak správce Cupka.

Podle něho Sazce licence zůstává a je to stejná situace, jako by se ve firmě vyměnili ředitelé. Ani v tom případě by to totiž na její licenci nemělo vliv.

Hušák prý ještě neřekl poslední slovo

Dosavadní generální ředitel Sazky Aleš Hušák chce rozpoutat dlouhou právní bitvu. Jeho právníci si důsledně připravili cesty pro odvolání. Už v závěru minulého týdne na přezkumném jednání a následné věřitelské schůzi svědomitě nechali protokolovat námitky proti všemu, co se jim jen trochu nezdálo.

Dá se čekat, že na toto tažení se ředitel Hušák dobře vyzbrojí a na odvolání si nechá velmi záležet.

Milan Kopp, Renáta Prátová, Martin Drtina, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme