Sazka má problémy s vyplácením svých akcionářů

Loterijní společnost Sazka platí svým akcionářům se zpožděním. Majoritní vlastník, Český svaz tělesné výchovy, zatím obdržel ze dvanácti splátek pro tento rok pouze dvě, na jeho účet mělo přijít téměř o 100 milionů korun víc. Sportovní svazy proto hledají způsob, jak snížit zadlužení společnosti způsobené výstavbou vysočanské arény.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Pomoci by podle místopředsedy Českého svazu tělesné výchovy Pavla Kořana mohl pražský magistrát nebo stát: "Jedná se především s magistrátem, jsou tam určité úvahy ve stádiu vyjednávání. Další varianta je jednání se státem, tam určité úvahy také existují. Nerad bych ale předbíhal věci, které jsou ve stádiu předjednávání, a to i s přihlédnutím k tomu, že současný ministr financí celkem nekompromisně nastavuje některé limity státního rozpočtu."

Sazka ročně splácí za arénu vystavěnou k mistrovství světa v hokeji 2004, šest set milionů korun. Celková výše závazků společnosti podle Kořana, který je zároveň předsedou dozorčí rady Sazky, přesahuje 10 miliard korun.

Přečtěte si také:
Fortuna je větší než Sazka, loni utržila přes 9 miliard korun
Ministr financí Miroslav Kalousek povolil internetové sázení

Lenka Rafaelová, Ondřej Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme