Sazka může opět nakládat se svým majetkem

Loterijní společnost Sazka může znovu nakládat se svým majetkem nad 500 tisíc korun i bez souhlasu nuceného správce. Vrchní soud totiž zrušil opatření Městského soudu. Ten na začátku března vymezil deset oblastí, kdy Sazka musela insolvenčního správce Josefa Cupku předem žádat o dovolení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Je zvláštní, že Sazka je v úpadku, ke kterému se přihlásil jak ředitel Sazky a předseda představenstva, tak místopředseda představenstva. A teď soud rozhodl, že oni mohou, i když sami uznali, že Sazka je v úpadku, nakládat s majetkem. Já to nechápu, to mi zůstává rozum stát,“ uvedl Miroslav Motejlek ze serveru Motejlek.com.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Motejlek ze serveru Motejlek.com mluvil o dluzích Sazky ve Stalo se dnes na Radiožurnálu.mp3

Městský soud v Praze mezitím sčítá dluhy loterijní společnosti. Do insolvenčního řízení významnou pohledávku za více než osm miliard přihlásilo i sdružení Zelený ostrov, které je majitelem firmy provozující O2 arénu. To by mohlo ovlivnit konečnou podobu věřitelského výboru.

„Ta pohledávka může zbrzdit reorganizaci. Tím pádem poškodí Sazku tím, že se potáhne dohadování, protože tam vzniknou jakési incidenční spory a podobně. To znamená, že Sazka bude prodělávat dál a dál. Dneska Sazka prodělává zhruba čtyři miliony korun denně,“ řekl Miroslav Motejlek.

Některé sportovní svazy také mají pochybnost, zda Zelený ostrov měl právo pohledávku přihlásit. Domnívají se totiž, že občanské sdružení nemá právo na přihlášení pohledávky. S tím souhlasí i Miroslav Motejlek.

Celkové pohledávky za Sazkou odhaduje Miroslav Motejlek kolem deseti miliard korun, a to bez pohledávky, kterou uplatňuje Zelený ostrov.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Eva Presová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme