Sazka neodvedla státu poplatky z činnosti a může přijít o licenci

Sazce hrozí odebrání licence na veškerou činnost. Loterijní společnost neodvedla státu poplatky ze své činnosti, a ministerstvo financí s ní proto zahájilo správní řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Radiožurnálu to potvrdil šéf resortu Miroslav Kalousek. Sazka podle něj dluží státu desítky milionů korun.

„Což je zhruba něco podobného, jako kdyby podnikatel neodvedl sociální a zdravotní pojištění. To jsou prostě prostředky, které klient už v okamžiku, kdy platí loterijní společnosti, tak je platí ve prospěch státu. A ta loterijní společnost, když je státu neodvede, tak vlastně loupí,“ řekl ministr Kalousek.

Ministerstvo financí už vede se Sazkou správní řízení o pozastavení loterijní činnosti. Teď je ale situace pro společnost vážnější.

Sazka podle svého mluvčího Jana Tuny žádala o prodloužení lhůty splatnosti těchto peněz. To ale ministerstvo zamítlo. Jak Tuna dodal, Sazka se proti tomu bude bránit.

„Sazka se v důsledku snah o nepřátelské převzetí, v důsledku insolvence a v důsledku toho, že jí byly zakázány podepsat smlouvy, které měly do společnosti okamžitě přinést všechny potřebné peníze, nachází ve složité situaci.“

„Zároveň ale Sazka upozorňuje, že využije všech právních prostředků v rámci správního řízení, a zároveň podává odvolání proti zamítnutí žádosti o prodloužení splatnosti těchto poplatků ministerstvem financí,“ oznámil mluvčí loterijní společnosti.

Viktorie Hošková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme