Sazka odtajní, s jakým investorem se domluvila

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák dnes odtajní jméno investora, na kterém se o víkendu na mimořádném zasedání shodlo představenstvo loterijní firmy. Manažeři měli na stole návrhy holdingu Synot a investiční skupiny Penta. Pravděpodobným favoritem managementu Sazky ale bude nabídka blízkého Hušákova spojence podnikatele Martina Ulčáka a jeho firmy E-Invest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák Pavel Kořán

Aleš Hušák Pavel Kořán | Foto: Filip Jandourek

Ulčák jako jediný nechce akcie Sazky, žádá jen výnos z budoucích zisků loterijní firmy. Ta se dostala do potíží kvůli splátkám za výstavbu pražské O2 arény. Banky poté, co Sazka splácela jen úroky svých půjček, odprodaly pohledávky dvěma firmám podnikatele Radovana Vítka.

Za tento odprodej je Sazka zažalovala o miliardu korun. Pokud by představenstvo Sazky kývlo na Ulčákovu nabídku, Radovan Vítek je připravený s ním jednat. Společně by měli navýšit základní jmění společnosti a odvrátit tím hrozbu insolvence i možnost předčasného zesplatnění dluhopisů.

Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme