Sazka přes léto propustí na 70 zaměstnanců

Sazka pod vedením insolvenčního správce zeštíhlila o čtvrtinu zaměstnanců. Sedm desítek výpovědí Josef Cupka rozdává dnes. Podle něho je možné provoz loterijní firmy zajistit i s výrazně redukovaným týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí insolvenčního správce Lenka Tichá, propouštění zaměstnanci od srpna napřed nastoupí na dvouměsíční dovolenou.

„Protože pro tyto lidi nemáme práci, tak je pošleme domů a po dvou měsících, kdy už bude po prázdninové sezóně a měly by se zlepšit finanční toky, definitivně skončí, dostanou odstupné a bude celý proces dokončen,“ uvedl Tichá.

Žádné další propouštění se podle ní nechystá. „Je to finální reorganizace, alespoň určitě do chvíle, kdy společnost převezme nějaký nový vlastník. Co se týče zbývajícího počtu zaměstnanců, tak v tuto chvíli má 322 lidí,“ doplnila mluvčí.

Insolvenční správce Josef Cupka teď čeká na odborné posudky k ocenění podniku. Teprve pak se rozhodne, jestli majetkovou podstatu firmy zpeněží veřejnou dražbou, nebo výběrovým řízením.

Martin Drtina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme