Sazka údajně podniká kroky k ukončení činnosti. Propouští všechny zaměstnance

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák údajně připravil kroky k ukončení činnosti firmy. Podle serveru Aktuálně.cz, s odvoláním na výkonného ředitele Asociace provozovatelů kurzovních sázek Marka Hermana, rozdává Hušák zaměstnancům výpovědi a chce dneškem zastavit losování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Informace přichází jen několik hodin před čtvrteční schůzí věřitelů, kde by se mělo rozhodnout o budoucnosti společnosti. Předseda představenstva hlavního akcionáře Sazky, Českého svazu tělesné výchovy, Pavel Kořán ale pravdivost této informace zpochybňuje.

„Kdyby takový krok Sazka připravovala, tak by jej projednala minimálně na úrovni představenstva. A protože jsem před chvíli mluvil se svými kolegy, kteří zastupují ČSTV v představenstvu Sazky, a nestalo se tak, si myslím, že je to zase nějaká fikce, kterou se někdo snaží před zítřejším jednáním věřitelů vyvolat,“ řekl Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktuální situaci kolem Sazky jsme v Ozvěnách dne hovořili s Markem Hermanem, výkonným ředitelem Asociace provozovatelů kurzovních sázek. Hostem byla také redaktorka Hospodářských novin Zuzana Kubátová.

Mluvčí Sazky Jan Tuna zatím odmítl informaci aktuálně.cz komentovat. Pouze vzkázal, že chystá zásadní prohlášení.

Výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzovních sázek Marek Herman v Ozvěnách dne uvedl, že informace o tom, že zaměstnanci Sazky dostali výpověď má potvrzeny ze tří nezávislých zdrojů.

„Jeden zdroj je z ministerstva, o druhém bych nerad mluvil a třetí zdroj je přímo ze Sazky. Mluvil jsem z generálním ředitelem Alešem Hušákem. Je pravda, že všichni zaměstnanci Sazky dostali k dnešnímu dni výpověď. Tím pádem nebude v Sazce nikdo zaměstaný a de facto tím Sazka končí,“ řekl.

Potvrdil, že situace v Sazce je velmi špatná. „Protože tam byl velký tlak ze strany PPF, která navrhovala nějakou strategii při jednání ze Sazkou, ta navrhovala jinou strategii a toto je výsledek toho tlaku, kdy oni podcenili Aleše Hušáka. Nedokázali se spolu domluvit a to je důsledek neschopnosti spolu komunikovat,“ řekl.

Dodal, že má informace, podle kterých Sazka potvrdila, že zaplatí poslední výhru, kterou dlužila a kvůli které bylo zahájeno správní řízení o tom, že bude pozastavena její činnost. „Ale na druhou stranu nemají zaplacené správní poplatky a padl další jackpot. Takže podle mě nemají peníze. Proto se pan Hušák rozhodl udělat to, co udělal,“ uvedl.

Bezprecedentní situace

Podle Hermana se jedná o bezprecedentní situaci v tomto podnikatelském sektoru. „Nic podobného jsem nikdy nezažil. A je velmi obtížné odhadovat, jak se to bude vyvíjet dál.“

Za naprosto překvapivý vývoj označila nové události kolem Sazky také redaktorka Hospodářských novin Zuzana Kubátová, která se dění kolem Sazky věnuje dlouhodobě.

„Je to skutečně bezprecedentní, neočekávané. Na druhou stranu rozhodně není překvapivý nějaký obrat na poslední chvíli před věřitelskou schůzí, která bude rozhodovat o dalším osudu Sazky,“ uvedla v Ozvěnách dne.

Martin Drtina, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme