Sazka vydá dluhopisy za 190 milionů eur

Loterijní společnost Sazka vydá na financování výstavby sportovní haly emisi dluhopisů. Na dnešní valné hromadě Sazky o tom jednomyslně rozhodly sportovní svazy, které jsou akcionáři společnosti. V nové hale, která vyrůstá v pražských Vysočanech, se má příští rok konat hokejové mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

umístění sportovní haly ve Vysočanech

umístění sportovní haly ve Vysočanech | Foto: Sazka a. s.

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí Sazky Stanislava Doubravová, dluhopisy firma nabídne na mezinárodních kapitálových trzích. "Maximální objem emise bude 190 milionů euro. Standardní úlohu hlavního manažera emise dluhopisů bude zastávat společnost Nomura International."

Bližší informace odmítla Doubravová sdělit s tím, že podrobnosti jsou předmětem obchodního a bankovního tajemství.

Jak řekl Radiožurnálu jeden z členů výkonného výboru ČSTV František Dvořák, musí se udělat vše pro to, aby hala byla dostavěna. Vyvrátil také obavy sportovních svazů, že kvůli financování haly plynulo do českého sportu méně peněz. "Sazka je velmi solventní podnik, dokáže vyprodukovat velké peníze a když se pustila do stavby haly Sazky, bylo jasné, že nemůže být dotčen výtěžek, který jde do sportu, a proto do portfolia sázkových her rychle zařadila další hry, které budou určeny na splácení úvěrů."

Markéta Kaclová, Marika Táborská, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme