Sázkařské společnosti přijaly za pololetí víc sázek než loni. V kurzu je hlavně fotbal a tenis

Češi v prvním letošním pololetí sázeli více než loni. Některým sázkařským společnostem se tržby zvýšily o desítky procent. Růst firmy očekávají také v příštím roce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Například Fortuna získala v prvním pololetí sázky za téměř 276 milionu eur, tedy zhruba sedm miliard korun.

Oproti stejnému období předchozího roku je výsledek lepší o 20 procent. A to i přes to, že letos, na rozdíl od loňska, se nekonala významná sportování událost, jako jsou třeba olympijské hry. Nárůst příznivě ovlivnilo on-line sázení přes internet a mobilní telefony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se v prvním pololetí vedlo sázkařským společnostem, zjišťoval Jan Beneš

„Hlavním důvodem je růst segmentu internetového sázení, k čemuž výrazně pomohlo spuštění internetového sázení v Polsku začátkem minulého roku a také zrušení manipulačního poplatku v České republice začátkem tohoto roku ,“ vysvětluje analytik J&T Banky Milan Lávička.

Tržby loňského roku zřejmě překoná také společnost Chance. Konkrétní čísla za první pololetí zatím nezveřejnila, ale předpokládá růst, i když je letošek sportovně chudší než loňský rok.

Největší zájem je o fotbal

U sázkařů jako obvykle vede fotbal. Lidé podle informací společnosti Chance neváhají vsadit částky kolem 200 tisíc korun. Následují hokejové a tenisové sázky. Fotbal je ale dominantní i u dalších firem. Fortuna sází právě na mistrovství světa v Brazílii v příštím roce a očekává další růst tržeb.

Například u společnosti Tipsport se fotbal podílí na všech sázkách 35 procenty. U Chance tvoří zhruba polovinu všech přijatých sázek. A to navzdory tomu, že letos se nehrálo mistrovství světa nebo Evropy ve fotbale.

Přesná čísla, kolik sázek přijal Tipsport v první polovině roku, firma nezveřejňuje. Odhaduje, že tržby Tipsportu jsou mírně vyšší než loni. Společnost zaznamenává nárůst v oblasti takzvaných internetových live sázek.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme