Sazku ovládne KKCG Karla Komárka, svůj podíl mu prodá skupina PPF

Loterijní společnost Sazka bude mít jediného majitele. Skupina PPF Petra Kellnera prodala svůj poloviční podíl v Sazce druhému spoluvlastníku, skupině KKCG Karla Komárka. Kolik podnikatel za podíl v loterijní společnosti zaplatil, obě strany tají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

„Vyplývá to ze vzájemných ujednání mezi dosavadními akcionáři Sazky. Dohodli jsme se, že cena ani podrobnosti transakce nebudou zveřejněny,“ potvrdil Radiožurnálu mluvčí PPF Radek Stavěl. Transakci podle něj ještě bude muset schválit antimonopolní úřad.

Sazku získaly před rokem obě společnosti v konkurzu poté, co nezvládala splácet závazky svým věřitelům. Do problémů podnik vedený tehdejším generálním ředitelem Alešem Hušákem přivedla investice do multifunkční arény v pražských Vysočanech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O transakci mezi PPF a KKCG ohledně Sazky mluvil na Radiožurnálu ekonomický analytik Miroslav Motejlek

Tu vlastní firma Bestsport, která je také v úpadku, a soud zvažuje, jestli povolí její reorganizaci.

KKCG říká, že Sazka je pro ni dlouhodobou investicí. A že ji připravuje na expanzi. Ta by se mohla týkat kurzových sázek. PPF prodej vysvětluje jako dobrý obchod, protože svůj podíl v Sazce během necelého roku zhodnotila.

Podle ekonomického analytika a provozovatele serveru motejlek.com Miroslava Motejlka na transakci vydělá PPF mnoho miliard korun:

„Částku, kterou nabídl Karel Komárek nešlo odmítnout, protože je skutečně vysoká.“

Podle něj se Komárek nechal vlákat do pasti a souboj přepálil: „Enterprice value, jak ji v nabídce Karel Komárek ocenil, je téměř sedmnáctkrát EBITDA, tak je to číslo, které je opravdu extrémně vysoké.“

Podle informací Miroslava Motejlka má být cena transakce 5,5 miliardy korun. Spekulace o hodnotě transakce se pohybují mezi čtyřmi a půl až téměř šesti miliardami korun. Celou transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Jitka Hanžlová, Martin Drtina, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme