Schodek pro příští rok by měl být 105 miliard korun, návrh schválila vláda

Stát by v příštím roce měl hospodařit se schodkem 105 miliard korun. Počítá s tím návrh pro sestavování rozpočtu na příští rok, který dnes schválila vláda. Výdaje by měly být vyšší o patnáct miliard korun. Ministerstvo financí tak chce podpořit růst ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strakova akademie (ilustrační foto)

Strakova akademie (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Vládou prošel i návrh finanční ústavy, který kritizuje opozice a odmítá ho ve sněmovně podpořit. Finanční ústava má zaručit, že příští vlády nebudou stát v příštích letech dál zadlužovat a budou hospodařit zodpovědně.

Ministři na svém večerním jednání souhlasili také s tím, že politici by už neměli mít takový vliv na chod a rozhodovaní státní správy. Na jejich nezávislost má dohlížet státní úředník.

Občanské organizace ale zákon o úřednících kritizují. Podle nich má řadu nedostatků, přestože jej vnitro několikrát přepisovalo.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme