Schodek státního rozpočtu na rok 2014 by mohl být až 112 miliard korun

Schodek státního rozpočtu na příští rok by mohl překročit plánovanou výši 110 miliard korun. V České televizi to připustil ministr financí v demisi Jan Fischer s tím, že pokud by to navýšení mělo jít za hranici 112 miliard, ve vládě by pro přijetí návrhu zákona o rozpočtu nehlasoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hledá se prezident: Český rozhlas tráví den s Janem Fischerem. Na Filozofické fakultě v Olomouci

Hledá se prezident: Český rozhlas tráví den s Janem Fischerem. Na Filozofické fakultě v Olomouci | Foto: Filip Jandourek

„Bavíme se o dluhové službě, kolik nás bude stát splácení dluhů. Jestli to bude těch původně navrhovaných 68 miliard, nebo to může být i o dvě miliardy méně. To je pak k puštění do výdajů ještě dvě miliardy. Není to ještě rozhodnuto, budeme o tom mluvit. Pro mě je jediná konečná věc, mantra - tři procenta podílu na HDP nesmí být překročeno,“ uvedl Fischer.

Podle Fischera se přitom počítá s růstem 1,3 procenta. To podle něj přinese vyšší příjmy do státní kasy o 7 miliard.

Vláda začne o rozpočtu jednat až poté, co jej v pátek Fischer projedná s odbory a zaměstnavateli na tripartitě. Zároveň řekl, že se v něm počítá se sedmi miliardami, které by dostaly hlavně rezorty vnitra a dopravy.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme