Schůzka k rozpočtu nejdříve zítra večer

Nejdříve zítra večer se podle předsedy sněmovního rozpočtového výboru Vlastimila Tlustého uskuteční schůzka nejvyšších představitelů ČSSD a ODS k návrhu rozpočtu na příští rok. Schůzka, kterou navrhla ODS, by měla vyjasnit postoje obou stran k očekávaným výnosům z prodeje telekomunikačních licencí a pravděpodobně dát i impuls k rozšíření opoziční smlouvy o dodatky k novým rozpočtovým pravidlům, podle kterých je sestaven rozpočet na rok 2001.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O potřebě doplnit opoziční smlouvu hovořil včera předseda ODS Václav Klaus. Změna rozpočtových pravidel, která souvisí s financováním veřejné správy, byla podle něj provedena pět měsíců po podepsání dodatků k opoziční smlouvě a fakticky vede ke změně účetnictví státního rozpočtu. Rozpočet na příští rok, který je již podle nových pravidel sestaven, zahrnuje operace se státními finančními aktivy, tedy například i ztrátu Konsolidační banky. Následně se tedy v rozpočtu zvýšil i schodek na téměř 50 miliard korun.

ODS má k rozpočtu několik dalších vážných výhrad. Jde o případný posun spotřebních daní z pohonných hmot a o to, jak se to projeví v rozpočtových příjmech, a o využití vládou předpokládaného přijmu 20 miliard z prodeje telekomunikačních licencí, uvedl příklady výhrad ODS její předseda.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme