Šéf britských labouristů Corbyn navrhuje zákonem stanovit maximální mzdu

Předseda labouristů Jeremy Corbyn navrhuje, aby ve Velké Británii maximální možnou mzdu stanovil zákon. Představuje si, že by šlo o důležitý nástroj v boji proti sociální nerovnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr britské Labouristické strany Jeremy Corbyn na stranické konferenci v Brightonu

Lídr britské Labouristické strany Jeremy Corbyn na stranické konferenci v Brightonu | Zdroj: Reuters

Jeremy Corbyn v rozhovoru pro BBC Radio 4 mluvil o uzákonění platového stropu pro skupinu nejlépe vydělávajících lidí v Británii, aniž upřesnil, o jakou sumu by šlo. Podle Corbyna má Spojené království jeden z největších nepoměrů v odměňování zaměstnanců ze všech zemí OECD.

Předseda Labour Party se obává, že by odchod země z Evropské unie mohl tyto „nůžky“ dále rozevřít. Současná imigrační politika podle Corbyna přispívá třeba ve stavebnictví k udržování nízkých mezd a zbavuje prý britské dělníky práce.

Corbyn tvrdí, že labouristé nejsou „nerozlučně spjatí“ s myšlenkou volného pohybu osob, ale že si Británie současně nemůže dovolit ztratit úplný přístup na jednotný evropský trh.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme