Šéf českých financí hledá smír s Nomurou

Usmířit se s japonskou Nomurou a vyhnout se tak nákladům za případnou prohru u mezinárodního arbitrážního soudu - to je důvod schůzky ministra financí Jiřího Rusnoka s šéfem Nomury Džuničim Udžiiem v Tokiu. Nomura totiž žaluje český stát za poškození své investice v bývalé IPB, ale také ona chce podle ministra udělat tlustou čáru za minulostí, i když zatím údajně nespecifikovala požadavky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

IPB banka

IPB banka | Foto: Jan Rosenauer

Na ministertsvu financí ale o Rusnokově schůzce s Nomurou nic neví. Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu to potvrdila mluvčí resortu Jana Vargová.

"Na oficiálním programu nebyla naplánována žádná schůzka pana ministra financí se zástupcem Nomury. Do dnešního dne nemáme proto žádné informace, zda se podobné jednání uskutečnilo, nebo ne," uvedla pro ČRo 1 - Radiožurnál Jana Vargová.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Vargová: Oficiálně o schůzce nic nevíme

IPB v červnu 2000 upadla do nucené správy a nucený správce celou její bilanci prodal za dosud neurčenou cenu do rukou Československé a obchodní banky.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme