Šéf Státního fondu dopravní infrastruktury potvrdil úvahy o svém odvolání

Ministr dopravy Aleš Řebíček chce podle Hospodářských novin odvolat šéfa Státního fondu dopravní infrastruktury Pavla Švagra. Informace tisku Pavel Švagr potvrdil. Dostal prý od ministra už několik SMS zpráv, které to naznačují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálničního tunelu

Stavba dálničního tunelu

Důvodem odvolání by mohlo být to, že fondu, který rozděluje peníze do dopravních staveb, chybí třicet miliard korun. Pavel Švagr prý není dost úspěšný v získávání financí. Ten to ale v Radiu Česko odmítl.

"Tuto tezi musím zásadně odmítnout, protože řediteli fondu je ze zákona dáno, aby finanční prostředky spravoval a financoval dopravní infrastrukturu. Já nemám žádnou kompetenci měnit zákony, navrhovat zákony."

"Již velmi dlouho dobu hovořím o nalezení systémového řešení místo zdrojů z privatizace. A myslím, že jsem to byl právě já, který byl v těchto věcích nejvíce slyšet," připomněl Švagr. V Radiu Česko pak šéf Státního fondu dopravní infrastruktury nechtěl spekulovat ani o tom, zda nemá ministerstvo dopravy v úmyslu zrušit fond úplně.

V Radiu Česko šéf Státního fondu dopravní infrastruktury nechtěl spekulovat ani o tom, zda nemá ministerstvo dopravy v úmyslu zrušit fond úplně.

Milan Kopp, Julie Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme