Šéf Volkswagenu nařídil nezávislý audit

Představenstvo automobilky VW chce nechat prověřit obvinění svých vysoce postavených zaměstnanců z úplatkářství. Nezávislý audit by mělo provést grémium auditorské společnosti KPMG. Šéf wolfsbrugského koncernu Bernd Pischetsrieder tak začal plnit slib, že všechna podezření nezvratně vyvrátí. Ve VW už kvůli nim odstoupil šéf závodní rady a ve Škodě auto personální šéf.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Superb

Škoda Superb | Foto: Škoda Auto

Helmutha Schustera z dceřinné české automobilky a dalšího spolupracovníka VW prošetřuje německá prokuratura. Koncern ovšem popírá, že by šlo o jeho personálního šéfa Hartze a také už bývalý předseda závodní rady Volkert popírá jakékoliv provinění.

Schuster, na kterého už VW podal trestní oznámení, měl přijímat úplatky od autorizovaných prodejců automobilky a za to jim poskytoval výhody. Německý tisk soudí, že se zatím podařilo poodhalit špičku ledovce, jehož součástí mohou být i vlivní politici, zejména vládní SPD, kancléře nevyjímaje. Mluvčí vlády podobné dohady rozhodně popřel.

Marie Matúšů, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme