Šéfka MMF řešila v Berlíně budoucnost Řecka a záchranného fondu

V rámci maratónu jednání o řecké dluhové krizi se v Berlíně sešli na večerním jednání šéfka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christine Lagardeová

Christine Lagardeová | Zdroj: ČTK

Debata se mimo jiné týkala druhého záchranného balíku pro Řecko. Mezinárodní měnový fond se v poslední době staví k další mnohamiliardové pomoci pro Atény velmi skepticky.

Napjatá situace v Řecku je převládajícím tématem všech současných setkání, zdaleka ne jediným. Italský premiér Monti během víkendu opět přišel s požadavkem zdvojnásobení úvěrové kapacity Evropského stabilizačního mechanismu.

Berlín tento krok odmítá. Ministr financí Schäuble prohlásil v televizi ARD, že Německo zatím stále počítá s kapacitou 500 miliard eur dohodnutou v prosinci.

Kancléřka Merkelová chce na summitu unie kromě uzavření paktu pro zpřísnění rozpočtových pravidel ráda prosadila německo-francouzský šestibodový plán pro zvýšení růstu a zaměstnanosti.

Už dnes přiletí do Berlína na další kolo konzultací předseda EK Barroso, předseda rady EU van Rompuy a také belgický premiér.

Milan Kopp, Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme