Senát o nových jezech na Labi

Boj o nové jezy na Labi mezi ekology a loďaři se dnes přesunul na senátní půdu. Členové horní komory parlamentu mají rozhodnout, na čí stranu se přikloní: zda podpoří prohloubení koryta řeky v úseku od Chvaletic do Děčína anebo zvednou ruku pro zachování jejího přirozeného toku a okolního biotopu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jez na řece

jez na řece | Foto: Jan Rosenauer

Místopředseda hospodářského výboru, sociální demokrat Jan Fencl je zastáncem vybudování jezů. Podle něj je důležité, aby Labe bylo splavné. Každým rokem, co se řešení odsouvá, ztrácíme spoustu peněz.

"Čím víc zaznívají argumenty proti tomuto řešení, čím více se jimi zabývám, tak tím více mám dojem, že tato debata nikdy neskončí, pokud nebude přijato přiměřeně razantní řešení. A za to považuji přijetí té poslanecké verze," poznamenal Fencl.

Senátoři mají na programu i novelu zákona o ovzduší, která má přinést povinnost přidávat do motorové nafty a benzinu určité procento biopaliv. To má pomoci zemědělcům, kteří pěstují řepku a další obilniny.

Milan Kopp, Dana Jaklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme