Senát se bude zabývat ekonomickými tlaky na Česko

Ekonomická bezpečnost Česka bude tématem stejnojmenné konference v senátu. Upozornit by se na ní mělo na možné ohrožení nezávislosti Česka prostřednictvím ekonomických tlaků. To znamená například, pokud poroste státní dluh, mohou se do věci vložit mezinárodní organizace, které nám potom budou radit, jak dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senát

Senát | Foto: Tomáš Adamec

Podle jednoho z organizátorů akce místopředsedy senátu Jiřího Lišky mezi takové případy mohou patřit i energetické tlaky. O všech těchto tématech je proto podle něj dobré minimálně mluvit.

„Mám pocit, že naše společnost přehlíží ekonomické nebezpečí. I naši politici se na nebezpečí dívají velmi lehkovážně. V mnoha případech řešíme různé banality, svádíme války o malichernosti a předkládáme je společnosti, jako by to byly světoborné události. O vážných věcech, které mohou rozhodovat o prosperitě, svobodě nás občanů České republiky, se hovoří velice málo,“ podotkl Jiří Liška.

Veronika Malá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme