Setuzu zřejmě získá PPF

Vliv ve společnosti Setuza zřejmě nezíská zpět stát, ale společnost PPF finančníka Petra Kellnera. Společnost PPF Investments totiž získala přednostní právo na koupi společnosti Český olej, která ovládá více než 90 procent akcií další společnosti - Setuzy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Setuza

Setuza | Zdroj: ČTK

Předkupní právo trvá šest měsíců. V této době chtějí obě strany vyřešit čtyřmiliardovou pohledávku, kterou za společností Setuza uplatňuje stát a kterou v současné době drží Česká konsolidační agentura. Jak by se měl problém s pohledávkou vyřešit ale podle mediální zástupce společnosti PPF investments Jana Piskáčka zatím jasné není.

"PPF Investments v současné době analyzuje alternativy řešení dlouhodobě problematického vztahu mezi společností Setuza a státem, které by bylo ve prospěch všech zúčastněných stran. V této souvislosti jsme také vyjádřili písemný zájem o odkoupení pohledávky za společností Setuza, která je v současné době v držení České konsolidační agentury," řekl Piskáček Radiožurnálu.

Milan Kopp, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme