Seznam.cz stoprocentně ovládl Lukačovič. Firma odkoupila třetinový podíl zahraničních investorů

Internetový portál Seznam.cz už nemá menšinové zahraniční akcionáře. Třicetiprocentní podíl odkoupil většinový majitel vyhledavače od fondů Tiger Holding Tour a Miura International. Cena transakcí nebyla zveřejněna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seznam.cz

Seznam.cz | Foto: Český rozhlas

Dohoda o prodeji byla podepsána na středeční mimořádné valné hromadě poté, co oba investoři odkup podílů nabídli.

„Je to velký milník, protože v roce 2000 Seznam získal prodejem třicetiprocentního podílu peníze na technologický rozvoj. Teď, po 15 letech, odkupem demonstrujeme naší stabilitu a sílu. Jsem strašně rád, že 100 procent Seznamu je zase zpátky doma,“ říká ředitel Seznamu Pavel Zima.

Společnosti Tiger Holding Four a Miura International vlastnily třicetiprocentní podíl ve společnosti Seznam.cz od roku 2007. Koupily jej od investiční skupiny Lycos Europe, která fúzovala se švédskou Spray Ventures, původním investorem z roku 2000.

Majoritním akcionářem Seznamu je společnost Helifreak, jejímž majitelem je zakladatel portálu Ivo Lukačovič. Zbylých 30 procent nyní vlastní přímo Seznam.cz.

V polovině loňského roku Seznam.cz evidoval 6,8 milionu uživatelů. Firma v roce 2014 zvýšila tržby o 7,5 procenta na 3,13 miliardy korun. Zisk před zdaněním se zvýšil z předchozích 930 milionů na 1,14 miliardy korun.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme