Flagstar Bank převezme vklady od zkrachovalé Signature Bank. Získá i část úvěrů a desítky poboček

Americká banka Flagstar Bank uzavřela s americkými regulačními orgány dohodu o koupi vkladů a úvěrů od zkrachovalé newyorské banky Signature Bank. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na Federální společnost pro pojištění vkladů, která nad Signature Bank tento měsíc převzala kontrolu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Flagstar Bank

Flagstar Bank | Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Dohoda počítá s tím, že Flagstar Bank, která je dceřinou společností New York Community Bancorp, převezme v podstatě všechny vklady, část úvěrového portfolia a také všech 40 bývalých poboček Signature Bank.

Sillicon Valley Bank se zhroutila kvůli hloupé a nováčkovské chybě. Je na obzoru další finanční krize?

Číst článek

Ve správě Federální společnosti pro pojištění vkladů zatím zůstane asi 60 miliard dolarů úvěrů (1,35 bilionu korun) a čtyři miliardy dolarů vkladů (90 miliard korun).

Signature Bank měla na konci loňského roku vklady 88,59 miliardy dolarů a aktiva 110,36 miliardy dolarů.

Uzavření banky spolu s krachem Sillicon Valley Bank vyvolalo obavy o stabilitu amerického bankovního sektoru, které se ale zdejší orgány i politici snažili mírnit, když mimo jiné slíbili, že všichni střadatelé budou odškodněni a daňoví poplatníci neponesou žádné ztráty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme