Silnější koruna mírně zlevnila benzin

Pohonné hmoty u nás poprvé po několika týdnech nepatrně zlevnily. Cena benzinu klesla během minulého týdne zhruba o čtyři haléře a litr Naturalu 95 se tak nyní prodává za průměrných 27 korun a 50 haléřů. Mírně na benzínových stanicích zlevnila také nafta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ceník čerpací stanice

ceník čerpací stanice | Foto: Jan Rosenauer

Podle Jiřího Šťastného ze společnosti Colosseum nemělo na tuzemské ceny pohonných hmot vliv ani tak čtvrteční rozhodnutí ropného kartelu OPEC o zvýšení těžebních limitů a následné zlevnění ropy na světových trzích, jako spíš kurz české koruny. Ta totiž v posledních dnech stále posiluje.

"Koruna jenom za minulý týden posílila téměř o dvě procenta, takže poslední trend hraje motoristům do noty. Předpokládám, že cena benzinu by v nejbližších týdnech měla zůstat stabilní a pohybovat se nadále v rozmezí plus minus dvacet haléřů."

Marika Táborská, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme