Síť čerpacích stanic Petra mění majitele

Novým vlastníkem třiceti šesti čerpacích stanic se stala rakouská společnost OMV. Při dosud největší dražbě u nás za benzínové stanice nabídla bezmála 355 miliónů korun. Šlo přitom už o druhý pokus čerpací stanice zkrachovalé firmy Petra prodat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice ÖMV

Čerpací stanice ÖMV | Foto: PVP Family spol.s.r.o.

Vítěz první dražby z loňského podzimu totiž nakonec nezaplatil. Sliboval přitom zaplatit o 200 milionů víc než OMV. Tentokrát ale konkurence cenu při dražbě tak vysoko nevyšroubovala - bohužel, říká správkyně konkursní podstaty zkrachovalé Petry Marcela Marešová.

"Pochopitelně, že mi to líto je, ale nemůžeme dělat nic. Jsme rádi, že bylo vydraženo, a bylo vydraženo za slušnou cenu." Podle správkyně je ale i ta dnes vydražená částka přece jen o něco vyšší, než na kolik zní odhad prodávaných pump.

OMV má nyní na zaplacení lhůtu tři měsíce. Firma Petra byla součástí společnosti Chemapol Group, která zkrachovala taky.

Milan Kopp, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme