Skalisté hory hostí Světové fórum

V americkém Beaver Creeku ve státě Colorado dnes začíná za účasti prezidenta Václava Klause Světové forum pořádané American Enterprise Institute. Bývalý americký prezident Gerald Ford pozval do horského střediska významné politiky, byznysmany a představitele akademické sféry, aby se poradily o tom, jakou roli hraji Spojené Státy v současném světě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hory

hory | Foto: Alexandr Pícha

Na místě máme zpravodaje Miroslava Konvalinu. Uprostřed mírumilovného střediska obklopeného nejkrásnějšími partiemi Skalistých hor mají svetoví lídři, manažeri a vědci nerušeně tři dny diskutovat v širších souvislostech o budoucích hrozbách, americké kampani proti terorismu, ale také o nové vlně antiamerikanismu.

Václav Klaus je jediným prezidentem ve funkci, který se fóra účastní, hlavní pozornost bude, upřena na viceprezidenta Dicka Cheneyho, šéfa americké centrální banky Alana Greenspana a řadu lidí, kteří se pohybují za americkou politickou scénou a výrazně ji ovlivňují.

Výroční konference American Enterprise Institute je v horách dobře utajena, většina obyvatel hor vůbec neví, že se něco takového v jejich údolí děje.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme