Skiareály Špindlerův mlýn a Pec pod Sněžkou získají nové nájemce

Skiareál Špindlerův mlýn získalo do nájmu na 20 let konsorcium společností Tatra Mountain Resorts a Snowhill. Roční nájem bude 43 milionů 800 tisíc korun s podmínkou, že firmy za tuto dobu investují do areálu nejméně 800 milionů. Lyžařský areál v Peci pod Sněžkou získá do nájmu společnost Mega Plus za 15 milionů korun ročně. Výše požadované investice za dvacet let dosáhne 350 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na sjezdovce (ilustr. obr.)

Na sjezdovce (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

Celkově by měly investice ve Špindlerově mlýně činit 876 milionů za 20 let. V Peci pod Sněžkou je to o něco méně.

Špindlerův mlýn si pronajme společnost Melida. Jedná se o nově vzniklou akciovou společnost, která je půl na půl tvořena firmami Tatra Mountain Resorts a Snowhill. To by mělo zaručit, že mezi společnostmi nebude docházet ke zbytečným sporům a že všechno projde i na zítřejší valné hromadě.

Co se Pece pod Sněžkou týká, tam bude pronajímatelem společnost Megaplus, které už patří skiareály v Janských lázních.

Přehrát

00:00 / 00:00

První reakce v Peci pod Sněžkou zachytil reportér ČRo Jiří Fremuth, podrobnosti o pronájmu skiareálů přinesl reportér Tomáš Kohout

Podle starosty Pece pod Sněžkou by ideálním řešením bylo prodat areál silnému, zkušenému partnerovi, což by Peci zaručilo dlouhodobý rozvoj a investice. Současně ale dodal, že v případě Megaplus je to velmi dobrá volba. Připomněl, že se jedná o majitele sousedních resortů v Jánských lázní, tedy Černou horu a Černý důl, které se v poslední době velmi rozrůstají a Peci konkurují.

Na východě Krkonoš by tak vznikl největší lyžařský areál v zemi, který by mohl mít až 70 kilometrů sjezdovek. Změnu vítají i místní podnikatelé, kteří věří, že se díky ní areál posune dál a přiláká větší množství turistů.

Společnosti potvrdily, že by ceny za permanentky měly zůstat víceméně stejné jako minulou sezonu. Areálu Pece pod Sněžkou se sice bude týkat zdražení v rámci úprav DPH, Špindlerův mlýn ale zdražovat nebude.

Profesionální závodníky by investice poškodit neměla, vše je prý ošetřeno v právních smlouvách. Nájemci Špindlerova mlýna by byli sami proti sobě, kdyby nechtěli reklamu například v podobě světového poháru.

Investovat se bude více do Harrachova, kde by mělo vzniknout centrum olympijského střediska a to nejen pro klasické lyžaře, ale i pro freestyle. Vyroste zde i nová U-rampa nebo skokanské můstky pro akrobatické skoky.

Tomáš Kohout, Jiří Fremuth, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme