Sklárna Crystalex zaměstnala osmdesát nových zaměstnanců

Českolipský region, který se už přes rok a půl zmítá v ekonomické krizi, pomalu vstává z popela. Nemalou zásluhu na tom má novoborská sklárna Crystalex CZ, kde se dnes rozjíždí další dvě nové linky na výrobu skleniček. Na jejich obsluhu přijal osmdesát zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Crystalex

Crystalex | Foto: Ivana Schöffelová

Pec, které požehnal i místní farář, zažehl jednatel společnosti Crystalex CZ Jiří Hudera jedním otočením knoflíku. Celé dva týdny se musela rozehřívat až na 700 stupňů Celsia. Dnes přijde do nového zaměstnání, sklárny Crystalex, osmdesát nových lidí. Budou obsluhovat nové výrobní linky.

„V současné době vyrábíme padesát tisíc sklenic denně. Ale startem této vany zvyšujeme produkci na sto tisíc denně. Jednalo se o náš stávající sortiment s novými dekoracemi a na tyto dekorace už máme nasmlouvané nové zakázky,“ tvrdí Jiří Hudera a zároveň dodává, že zakázek mají v současné době dostatek.

Crystalex CZ připravuje řadu nových dekorací v technikách pantografu a diarytu. Své nové kolekce nejvíce vyváží do Ruska, Německa, na Střední východ a do Jižní Ameriky.

Eva Malá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme