Sklárna Crystalex zdvojnásobila produkci sklenic

Dvě nové linky ve sklárně Crystalex v Novém Boru na Českolipsku už vyrábí první skleničky. Na nové produkci firma zaměstnala dalších osmdesát lidí. Celkem je ale stále personálu asi čtyřikrát méně, než před krachem sklářského gigantu Bohemia Crystalex Trading, který ještě před rokem a půl zaměstnával 1800 lidí. Stejná sklárna, akorát s jiným majitelem, opět začíná být jedním z největších zaměstnavatelů na Českolipsku. Společnost Crystalex CZ v Novém Boru už zaměstnává 340 lidí a před pár hodinami rozjela dvě nové výrobní linky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Crystalex v Novém Boru už vyrábí první skleničky.

Crystalex v Novém Boru už vyrábí první skleničky. | Zdroj: ČTK

Nové linky jako první opustí nejoblíbenější soubor skleniček značky Klaudia, které patří k nejprodávanějším. "V současnosti vyrábíme 50 tisíc sklenic denně a startem nové linky zvyšujeme produkci na sto tisíc denně," říká jednatel společnosti Crystalex CZ Jiří Hudera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Evy Malé ze sklárny Crystalex v Novém Boru.

Tak jako i ostatní firmy, i sklárna Crystalex zaměstnává takzvané agenturní pracovníky. Těmi vykrývá především výkyvy ve výrobě.

Jednatel společnosti Crystalex CZ Jiří Hudera potvrdil, že dnešní rozšíření výroby sériového skla není poslední.

Pokud se krize v Řecku neprohloubí a situace v eurozóně a na trhu se sklem bude dobrá, rozjede další dvě linky na jaře příštího roku. Sklárna má podle Hudery dostatek zakázek, snaží se je získávat i na světových výstavách skla. Své nové kolekce Crystalex nejvíce vyváží do Ruska, Německa, na Střední východ a do jižní Ameriky.

Eva Malá, pir, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme