Sklárny Bohemia v Poděbradech propustí nejméně 150 lidí

Zaměstnanci poděbradských skláren nedostanou zářijové výplaty. Vyplynulo to z dnešního jednání insolvenčního správce s vedením společnosti a odbory. Důvodem je, že zbytek peněz, které sklárny měly, si odúčtovaly banky ještě před začátkem tohoto řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

broušené  sklo

broušené sklo | Foto: Sklárny Bohemia Poděbrady

Jisté je po čtvrtečním jednání i to, že v poděbradské sklárně přijde o práci minimálně 150 z celkových 500 zaměstnanců. A to za předpokladu, že ve sklárně dojde k obnovení výroby na jedné tavící vaně. Kdy by k tomu mohlo dojít, ale není jasné. Podle předáka tamní odborové organizace Jaromíra Žatečky to určitě nebude v nejbližších dnech.

"Je to otázka toho, kolik těch prostředků správce konkursní podstaty získá a jak bude umožněno těmi dalšími věřiteli, aby s těmito prostředky nakládal. V tuto chvíli počítáme s tím, že se bude dokončovat to, co je rozpracováno, s tím, že se to bude zhodnocovat a v rámci toho se budou hledat další možnosti, jak třeba rozjet i výrobu," řekl Žatečka.

Zářijové výplaty s největší pravděpodobností nedostanou ani skláři ze Světlé nad Sázavou. Společně s kolegy z Poděbrad proto připravují demonstraci před Úřadem vlády. Má být 23. října. Obě sklárny patří skupině Bohemia Crystalex Trading.

Marika Táborská, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme