Automobilka Škoda Auto obnovila po šesti týdnech výrobu. Fungovat bude ve dvousměnném provozu

Automobilka Škoda Auto obnovila od pondělních 6.00 výrobu ve všech třech svých výrobních závodech v České republice. Potvrdil to vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera. Škoda Auto zastavila kvůli koronaviru výrobu 18. března večer. Odstávku několikrát prodloužila. Výrobu rozjíždí téměř po šesti týdnech.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 8:31 27. 4. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaměstnanci přicházejí do vrchlabské pobočky automobilky Škoda Auto, která 27. dubna obnovila výrobu přerušenou kvůli koronaviru.

Škoda Auto zastavila kvůli koronaviru výrobu 18. března večer | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Mohu potvrdit, že veškeré činnosti, které byly naplánované na 6.00 ráno, úspěšně začaly a výroba je obnovena,“ řekl Kotera. Zaměstnanci se ráno vrátili do výrobních závodů v Mladé Boleslavi, Kvasinách i Vrchlabí. Odbory Škody Auto již dříve uvedly, že náběh výroby bude náročný a bude odlišný od situace například po celozávodní dovolené.

Nouzový stav má zůstat i kvůli nedostatku pracovníků z ciziny v zemědělství, řekl Toman. Chybí jich 5000

Číst článek

Škoda Auto bude v následujících týdnech fungovat ve dvosměnném provozu, noční směna odpadne nejméně na dva týdny. Záležet bude na aktuální situaci, kterou vedení firmy pravidelně vyhodnocuje. Výroba v Kvasinách pojede asi na 50 procent kapacity, v Mladé Boleslavi bude situace lepší.

„Pojedeme pomaleji, než jsme zvyklí. Nepojedeme na tři směny, nepojedeme na plný výkon, budeme věnovat čas na dezinfekci a očištění pracovních pomůcek, je třeba zohlednit ve výkonu situaci, kterou máme,“ řekl člen představenstva Bohdan Wojnar.

Mladá Boleslav připravila pro zaměstnance Škody Auto svozový systém autobusy, pracovníky k branám automobilky svážely ze sedmi míst po městě, odkud vyjížděly po 5.00. V Mladé Boleslavi nejezdí kvůli pandemii městská doprava. Zájem o svozové autobusy byl minimální, některé odjely k závodu prázdné.

Škoda Auto loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Zaměstnává téměř 39 000 zaměstnanců, z toho v Česku téměř 34 000 lidí. Škoda Auto je v tuzemsku stěžejní firmou, má subdodavatele z celé republiky. Podle Sdružení automobilového průmyslu představuje Škodovka pro mnoho českých dodavatelů pětinu až 30 procent jejich produkce. Odstávka je tak značně zasáhla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme