Škoda Auto dočasně obnoví výrobu fabií pět dní v týdnu

Mladoboleslavská automobilka má zhruba 12 tisíc nových zakázek a přeruší část odstávek v pátečních termínech. Škodovce pomohla takzvaná šrotovací prémie zavedená v Německu - zákazníci si tam začali kupovat nová vozidla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

boční pohled

boční pohled | Foto: Škoda Auto

Podle tiskového mluvčího firmy Jaroslava Černého se to týká modelu Fabia a přerušení páteční odstávky bude v jednom termínu v únoru a čtyřikrát v březnu. Podle informací z vedení firmy je zájem nejen o fabie, ale i o roomstery, a to díky německým zákazníkům.

O dost horší je ale situace ve výrobě modelu Octavia Tour. Zde je podle informací z vedení firmy velký problém. Nezlepšila se totiž situace v Rusku, na Ukrajině ani v Indii, a proto se v 9. týdnu bude muset odstavit výroba na čtyři dny. Společně s už dříve naplánovaným pátečním volnem tak vznikne ve výrobě Octavie Tour týdenní odstávka.

Škodovka po více než třítýdenní odstávce na přelomu roku nyní vyrábí jen od pondělí do čtvrtka. Čtyřdenní pracovní týden má v největší české automobilce trvat až do června.

Jak šla krize:
Krize automobilek: Škoda Auto odstaví výrobní linky, kopřivnická Tatra propouští
Automobilka Volkswagen omezila výrobu škodovek v Bratislavě
Mladoboleslavská automobilka zastavila na týden výrobu
Škoda Auto kvůli světové krizi zastaví na dva dny výrobu

Marika Táborská, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme