Škoda Auto nabízí růst mezd o 10 procent, odbory odpoví ve čtvrtek

Ani deváté kolo jednání automobilky Škoda Auto a odborů dnes neskončilo jasným výsledkem. Firma zvýšila svůj návrh na růst mezd na deset procent, navíc by zaměstnancům vyplatila roční bonus 10.000 korun. Odbory návrh projednají na čtvrtečním zasedání Podnikové rady, teprve pak odpoví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto v Mladé Boleslavi

Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Škoda Auto

Z tohoto důvodu odbory zatím odvolaly stávku plánovanou na čtvrtek a prozatím ji přeložily na úterý 17.dubna, sdělil v tiskovém prohlášení předseda odborů Jaroslav Povšík.

"Jsem velký optimista, my jsme se maximálně snažili nabídnout opravdu to, co bylo možné, a dělali jsme to proto, aby stávka nebyla. Doufám, že to takto i odbory zváží," řekl Radiožurnálu člen představenstva Škoda Auto Martin Jahn.

Společnost nyní nabízí růst tarifu o deset procent od 1.dubna na dva roky, roční bonus 10.000 korun, který se může zvýšit v závislosti na hospodářském růstu společnosti, zvýšení příspěvku na penzijní připojištění o 100 korun a inflační doložku od poloviny příštího roku. Při rozpočítání všech položek by to podle Jahna znamenalo celkové zvýšení platu o 13 procent, což je více jak 3000 korun měsíčně na zaměstnance.

Odboráři zatím nesdělili na jaký růst platů jsou ochotni přistoupit. Povšík pouze připustil, že to je méně než původně požadovaný růst tarifů o 17 procent, který s dalšími požadavky dával celkový růst objemu mezd o 24 procent. V případě krachu jednání by se do případné stávky podle Povšíka zapojilo zhruba 80 procent zaměstnanců.

Martin Hromádka, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme