Škoda Auto omezila výrobu fabií

Už od počátku týdne vyrábí Škoda Auto v Mladé Boleslavi méně fabií než dříve. Denní produkce klesla o 100 kusů na 940 vozů. O fabie totiž není na trhu tak velký zájem; stoupá ale naopak poptávka po octaviích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Fabia

Škoda Fabia | Foto: Škoda Auto

Pokles výroby fabií však nebude mít podle mluvčího Vladimíra Šulce žádný dopad na zaměstnanost kmenových pracovníků firmy. Automobilka totiž především sníží počet zahraničních dělníků. Vedení škodovky také věří, že nynější snížení objemu výroby fabií bude pouze dočasné.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Šulc o omezení produkce fabií

"Děje se tak z důvodu celkového poklesu automobilového trhu, to zejména. Firma ani Škoda Auto si nemůže dovolit vyrábět ´na sklad´ a my věříme, že dosáhneme přiměřeného zisku a že dokonce dosáhneme lepšího výsledku než v loňském roce," řekl Radiožurnálu mluvčí automobilky.

Marika Táborská, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme