Škoda Auto omezuje výrobu Fabií

Stovky zaměstnanců mladoboleslavské automobilky vyrábějící vozy Škoda Fabia čekají prodloužené víkendy. Nejméně čtvrt roku budou pracovat jen 4 dny v týdnu. Důvodem omezení výroby je nízký odbyt těchto vozů po ukončení šrotovného v některých zemích, hlavně v Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto Mladá Boleslav

Škoda Auto Mladá Boleslav | Foto: Jana Huzilová

Podle vyjádření tiskového mluvčího Jaroslava Černého se propouštění zaměstnanců v souvislosti s těmito změnami nechystá.

Zaměstnanci vyrábějící vozy Fabie si výpadek hodin nahradí během roku na mimořádných směnách v rámci takzvaných flexikont. To znamená, že i když nebudou pracovat, o mzdu nepřijdou.

Na kontě jim sice vznikne jakési minus, které si ale mohou umazat odpracováním plusových směn. Ty by automobilka organizovala v případě zvýšení odbytu nejspíše v noci z pátku na sobotu a v sobotu dopoledne.

Mladoboleslavská automobilka v souvislosti s ukončením šrotovného v Německu zastavila výrobu už dva dny říjnu. Nyní v prosinci je odstávka plánována na pátek na 18. prosince a dále se výroba škodovek zastaví od 21. do 23. prosince.

Marika Táborská, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme