Škoda Auto plánuje výrobu nového typu automobilu

Škoda Auto se chystá vyrábět nový typ vozu. Měl by se jmenovat A Entry a podle týdeníku Škodovácký odborář bude jeho největší předností nízká cena, údajně pod 300 tisíc korun. Jeho přesnou podobu i další vlastnosti, včetně ceny, ale automobilka zatím tají. Podle spekulací by se měl vyrábět v závodu ve Vrchlabí a má se podobat modelu Octavia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka. Ilustrační foto

Automobilka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

"Nemyslím, že by společnost Škoda Auto byla v nějaké špatné ekonomické kondici, ekonomickou recesí byla postižena relativně málo. Za plánovaným uvedením nového modelu tedy spíše než reakci na útlum automobilového trhu hledejme náhradu za současně vyráběnou Octavii Tour, což je první generace Octavie, která vznikla v roce 1996. Tato generace Octáviií musí do konce roku skončit, protože neplní emisní normy. Díru na trhu pak zaplní nový model," říká Vítězslav Kodym, šéfredaktor časopisu Autotip.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plánovaném novém modelu automobilky Škoda Auto na Rádiu Česko mluvil Vítězslav Kodym, šéfredaktor časopisu Autotip.

A Entry se bude pravděpodobně vyrábět v závodě ve Vrchlabí, kde se nyní vyrábí pouze typ Octavia Tour a má tak volné kapacity. O budoucnosti tohoto závodu se diskutovalo poté, se výroba malého rodinného vozu Up! přesunula na Slovensko.

"Továrna ve Vrchlabí je moderní a má dostatečné kapacity. Její nevýhodou je ale nedostatečná dopravní infrastruktura. Do Vrchlabí nevede dálnice a silnice jsou dost zaplněné. Přesto čekám, že se zde bude nový vůz vyrábět," pokračuje Kodym.

Nový model až v roce 2012

Podle šéfredaktora časopisu Autotip Vítězslava Kodyma nebude nový model jen o nízké ceně: "Na tento parametr má Škoda Auto jiné modely. Podle mého odhadu bude nový model A Entry stát o trochu více, než odhadují odboráři, okolo 350 tisíc."

"Nový model by se měl na trhu objevit až v roce 2012. Je tedy předčasné spekulovat například o podobě vozu, nabídce motorů, jménu nebo ceně. Za tři roky může být trh někde úplně jinde," dodává Kodym.

Týdeník Škodovácký odborář také zmínil výrobní cíle firmy v letošním roce. Zvyšovat se budou mimo jiné výrobní kapacity Superbu combi, pokračují také přípravy na novou Fabii Scout.

Martin Křížek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme