Škoda Auto v Kvasinách propustí 600 agenturních zaměstnanců

Závod Škody Auto v Kvasinách na Rychnovsku propustí asi 600 agenturních zaměstnanců. Omezí také pracovní týden. Upozornil na to dnešní Deník. Důvodem je nižší poptávka po autech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výrobní linka Škoda Yeti

Výrobní linka Škoda Yeti | Foto: Škoda Auto

Firma tak od pondělí zruší osmnáctisměnný pracovní týden s prací o sobotách, který zavedla loni v září, aby uspokojila zvýšenou poptávku po modelech Yeti a Superb, které se v Kvasinách vyrábějí. Díky prodloužení pracovní doby se podařilo vyrobit o 21 tisíc aut víc. Část z najatých pracovníků teď tedy odejde.

S redukcí personálu souhlasí i odboráři. Kmenových zaměstnanců se propouštění nedotkne. Podle odborů je ve hře například i přesun agenturního personálu mezi jednotlivými závody Škody.

Firma zatím neoznámila čísla prodeje za květen. V dubnu se ale například prodeje modelu Superb snížily meziročně o 10 procent. S klesajícím odbytem se v Evropě potýkají skoro všechny značky. Škoda patří spolu s korejskými automobilkami mezi výrobce aut, kterým prodeje aut klesají nejméně.

Horší situace na trhu s auty ale není jediný důvod proč se Škoda vrátí k původnímu výrobnímu týdnu v Kvasinách. Podle mluvčího Škody Auto Jozefa Baláže to souvisí také přípravu na převedení montáže modelu Roomster ze závodu ve Vrchlabí, které je plánováno na leden.

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme