Škoda je ve Velké Británii nejoblíbenějším vozem

Vůz Škoda se stal nejoblíbenějším autem v Británii. Vyplývá to z průzkumu mezi řidiči, který provedla redakce nezávislého časopisu spotřebitelů Which Car. V tabulce 10 nejoblíbenějších aut figurují hned čtyři verze škodovky. Jde o výsledek dvaceti let vývoje od akvizice automobilky Škoda koncernem Volkswagen, což připomíná například zpravodaj londýnského listu Daily Mail.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabie druhé generace po faceliftu

Fabie druhé generace po faceliftu | Foto: Škoda Auto

Britští řidiči u vozů Škoda oceňují hlavně spolehlivost a skvělou hodnotu, zvláště u posledních modelů. Redakce časopisu Which Car provedla průzkum mezi 63 tisíci britských řidičů. Škodovky, co do oblíbenosti, zcela odsunuly do pozadí německý vůz Porsche nebo japonský luxusní Lexus.

Uspokojení ze škodovek vyjádřilo více než 88 % dotázaných řidičů. Porsche a Lexus jsou o procento pozadu. Zpravodaj listu Daily Mail cituje manažery Škody, kteří vyjádřili uspokojení nad tím, že anekdoty o staré škodovce odešly dávno na smetiště dějin. Ale některé z nich list přímo otiskuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tom, proč jsou v Británie oblíbené vozy Škoda, mluvil ve Světě o jedné náš tamní spolupracovník Milan Kocourek

Například: Jak u škodovky docílíte rychlosti 60 mil za hodinu? Když ji rozjedete z útesu. A nebo: Proč má škodovka vyhřívané sklo? Aby vám při tlačení nenamrzly ruce. A do třetice: Jaký je rozdíl mezi škodovkou a chřipkou? Chřipky je možné se zbavit. Jak autor článku připomíná, všechny tyto nejapné žertíky jsou dávno záležitostí historie.

Škodovky jsou v Británii oblíbené například mezi taxikáři, ale jezdí v nich reprezentanti všech vrstev britské společnosti. Škodovku vlastní dělník stejně jako úředník, manažer nebo intelektuál. Škodovky mají také vtipné a dobře promyšlené inzeráty v televizi.

„Dosud jsem nepotkal nikoho, kdo by škodovky odsuzoval. Její majitelé jsou s vozem skutečně spokojení. Na horním žebříčku popularity Which Car je Škoda Yetti, potom následují tři modely Superbu, ale oblíbená je také Octavie nebo Fabie. Ty jsou na britských silnicích vidět hodně často. Řidiči, s nimiž jsem mluvil, chválí hlavně spolehlivost a také hospodárný provoz,“ poznamenal ve Světě o jedné spolupracovník ČRo v Británii Milan Kocourek.

Z průzkumu naopak nejhůře vyšly francouzské vozy, například Renault. Zpravodaj listu Daily Miror v záhlaví svého článku píše: ‚Jestliže chcete být spokojení a šťastní, jezděte ve škodovce, ale ať děláte co děláte, vyhýbejte se všemu francouzskému‘.

Milan Kocourek, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme