Škoda má nového šéfdesignéra. Stefani předtím dával tvář Volkswagenům

Novým šéfdesignérem Škody Auto bude od září dosavadní vedoucí designu exteriéru značky VW Oliver Stefani (53). Nahradí Jozefa Kabaně, který letos v únoru oznámil přechod k BMW. Škoda to ve středu uvedla v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 11:52 2. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový šéfdesignér Škody Oliver Stefani

Nový šéfdesignér Škody Oliver Stefani | Zdroj: Škoda Auto

Třiapadesátiletý Stefani je absolventem studia designu v Braunschweigu a v kalifornské Pasadeně. Jeho rukopis nese řada sériových vozů značky Volkswagen uplynulých deseti let a mnoho automobilových konceptů. Podílel se například na vývoji modelů up!, Polo, Jetta, Tiguan nebo současné generace modelu Golf.

Nechtěli jsme, aby Octavia vypadala jako Rapid, říká o čtyřoké škodovce designér Neuhold

Číst článek

Design Škody se podle předsedy představenstva značky Bernharda Maiera v posledních letech velmi dobře rozvíjel a nedávno jej značka přenesla i na své nové modely SUV. "S Oliverem Stefanim nyní zahajujeme další fázi rozvoje. Naše auta navrhne a povede do éry digitalizace a elektrifikace výroby vozů ještě emocionálněji. Oliver Stefani má velký kreativní potenciál," uvedl Maier.

Slovák Kabaň ze Škody odešel po devíti letech, v nichž značka získala výrazný osobitý styl. Završením jeho práce u Škody je nástupce malého SUV Yeti pod názvem Karoq, který přijde na trh v druhé polovině roku.

Škoda loni prodala přes milion aut. V současnosti nabízí modely Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Karoq, Kodiaq a Superb.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme