Škoda napadla zakázku na terénní vozy pro Lesy ČR. Vyhrál ji Hyundai

Lesy ČR chtějí letos nakoupit 411 nových terénních aut. Veřejnou zakázku vyhrála díky nejnižší ceně automobilka Hyundai. Speciálně upravená auta má dodat státnímu podniku už letos na podzim. Výsledek soutěže se ale nelíbí mladoboleslavské Škodě Auto, která se o zakázku také ucházela, a podala odvolání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto (ilustrační foto)

Škoda Auto (ilustrační foto) | Foto: Eva Senetová

Detaily toho, proč se odvolala, automobilka říct nechce. Její mluvčí Vítězslav Pelc Radiožurnálu v pátek řekl pouze, že podali rozklad.

Konkrétnější byl ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Ten řekl, že Huyndai podle Škody nesplnil u svých vozidel požadovanou výšku. „Konkrétně světlou výšku a šlo tuším o 1,6 milimetru.“

Hyundai byl vyzván k nápravě u výšky vozidel, kterou řádně doložil. Nebyl důvod to dál zpochybňovat, dodal Szorad.

Čím dál víc řidičů hradí výměnu rozbitého předního skla z vlastního. Viník se hledá těžko

Číst článek

Ředitel Hyundai Motor Czech Vladimír Vošický řekl Radiožurnálu, že je to podle něho konečně zakázka, která není tzv. ušitá na míru konkrétní automobilce. „Podařilo se koncipovat výběrové řízení tohoto typu tak, že se do něj mohl přihlásit kromě předem stanoveného vítěze i někdo jiný, v našem případě i Hyundai,“ řekl.

Vošický ještě dodal, že konečně snad budou podobné veřejné zakázky otevřenější k ostatním uchazečům.

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme