Škoda plánuje omezení výroby Fabií a Roomsterů

Kvůli omezení výroby plánuje mladoboleslavská automobilka Škoda v nejbližších dnech několik odstávek. Podle informací škodováckých odborů k třem už dohodnutým termínům od pondělí 21. do středy 23. prosince přibude ještě jeden den. S největší pravděpodobností to bude pátek 18.prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Roomster

Škoda Roomster | Foto: Petr Jansa

Škodovácké odbory se v rámci kolektivního vyjednávání pro rok 2010 s firmou dohodly na zavedení takzvaných flexikont. Jedná se v podstatě o načítání neodpracovaných hodin.

Pokud nebude pro zaměstnance práce, pracovník zůstane automaticky doma. Na kontě mu naskočí počet minusových hodin. Když bude naopak práce hodně a budou nutné přesčasy, hodiny odpracované navíc odmažou ty minusové.

Systém je výhodný jak pro firmu tak i pro zaměstnance. Flexikonta automobilka zavede zatím na jeden rok.

Odboráři se také s firmou dohodli na pravidlech o přeřazování zaměstnanců v období snižování výroby. Podle této dohody bude zaměstnanec mladoboleslavské automobilky od 1.ledna odměňován i v době přeřazení podle stávající pracovní smlouvy.

Igor Maňour, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme