Škoda podepsala smlouvu za 400 miliónů Kč

Smlouvu na dodávku komponent na opravy lokomotiv v Rusku za deset miliónů dolarů (asi 400 miliónů korun) dnes uzavřela Škoda Holding. Jde o první kontrakt v rámci zakázky v celkové hodnotě přes jednu miliardu USD, kterou Škoda získala od ruského ministerstva dopravních spojů. Při podpisu dohody to uvedl generální ředitel Škody Martin Roman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dodávka dílů pro opravy starších lokomotiv ze Škody, které v Rusku jezdí, realizují společnosti Dopravní technika, Trakční motory a Energo do půl roku. Akci bude financovat společnost Shiran, která je jedním z největších železničních dopravců v Rusku a na Ukrajině.

Do poloviny příštího roku vytvoří Škoda Holding společný podnik se státním Jaroslavským lokomotivním opravárenským závodem, kde ruská strana bude vlastnit 51 procent a Škoda a Shiran 49 procent. Škoda bude mít ve firmě manažerskou kontrolu. Závod by měl v příštím roce opravit 100 lokomotiv. Po roce 2003 zakladatelé uvažují i o produkci nových lokomotiv.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme