Škoda představila novou Octavii, oproti staršímu modelu nezdraží

Třetí generace Octavie se začne prodávat za 334 900 korun. To je dokonce o osm set korun méně než první model v roce 1996 a o čtyři tisíce méně, než stála v končícím ceníku druhá generace. První zájemci ji dostanou ještě v lednu. Automobilka to odhalila při slavnostním představení vozu v portugalském Faru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia třetí generace, pohled zepředu

Škoda Octavia třetí generace, pohled zepředu | Foto: Škoda Auto

Němečtí zákazníci si Octavii budou moct koupit od února, pak se bude šířit do dalších evropských zemí. V polovině tohoto roku by měla být k mání v Rusku, příští rok v Číně a Indii.

Základní cena nejnovější Octavie platí pro model s přeplňovaným motorem 1.2 TSI o výkonu 63 kW ve výbavě Active, která zahrnuje například sedm airbagů, stabilizační systém ECS a autorádio s USB vstupem. Nejdražší provedení Elegance lze dostat za 639 900 korun.

I nová Octavia se ve své kategorii vymyká rozměry a kufrem o objemu 590 litrů. Oproti předchozímu modelu je větší, širší, lehčí a cestující na zadních sedadlech mají díky delšímu rozvoru více místa.

Novinkami jsou automatické přepínání tlumených a dálkových světel, adaptivní tempomat, asistent rozpoznávající únavu řidiče, pomocník pro udržování auta v jízdním pruhu nebo asistent nouzového brzdění až do úplného zastavení.

Petr Jansa, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme