Škoda představila v Paříži nové auto - Joyster

Mladoboleslavská automobilka odhalila studii nového vozu. Na pařížském mezinárodním autosalonu představila 3dveřový vůz pro volný čas nazvaný Joyster. Ten by se podle odhadů některých odborníků mohl stát předobrazem nové generace Fabie. Zda se ale bude Joyster skutečně vyrábět, nebo zůstane - podobně jako kupé Tudor - jen u studie, zatím není jisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Joyster

Škoda Joyster | Foto: Petr Jansa

Redaktor Motožurnálu Petr Jansa odhadl den před odhalením novinky, jaký bude její osud: "Škoda oslovuje konzervativní zákazníky a potřebuje přilákat další. Roomster byl možná pro mnohé příliš odvážným krokem, především z hlediska designu. Ti teď právě kvůli němu váhají. Automobilka by tak mohla mladým lidem nabídnout sportovněji střižený hatchback a na jeho základě postavit osvědčený vůz, který si pořídí i starší generace."

Víc napoví slavnostní odhalení Joysteru. V Paříži vše sledují naši redaktoři - fotografie a zajímavosti najdete na webu motozurnal.automix.cz

Podle tvůrců by měl nový vůz oslovit především mladou generaci, a to nejen svěžím designem, ale také vysokou mírou komfortu a neobvyklými možnostmi moderní komunikace. Na první pohled zaujme například ojedinělá konstrukce zadních výklopných dveří.

Jednou z hlavních myšlenek při návrhu studie prý byla 'radost' (angl. joy). Joyster chce být autem pro život a pro radosti, které život nabízí. Má poskytovat potěšení svému majiteli nejen při jízdě, ale chce být ideálním společníkem i na víkendových výletech i každodenních potřebách.

Na pařížském světovém autosalonu své novinky představí i mnohé další automobilky. Světovou premiéru zde budou mít kombi Dacia Logan, sportovní kupé Alfa Romeo 8c, Fiat Panda Sport, crossover Nissan Quasqai nebo třeba malé Volvo C30. I jim se budou redaktoři Motožurnálu věnovat a zajímavé informace budou průběžně doplňovat na stránky motozurnal.automix.cz.

Jan Rosenauer, Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme