Škoda Roomster podruhé na veřejnosti - v Bělehradu

Lidé v srbském Bělehradu nežijí v těchto dnech jen zprávami kolem v sobotu zesnulého jugoslávského exprezidenta Slobodana Miloševiče. Zvláště mužská část obyvatelstva Bělehradu se velmi zajímá o automobilový veletrh, na kterém se mimo jiné také podruhé od ženevské premiéry objevila i nová škoda Roomster.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Roomster

Škoda Roomster | Foto: Škoda Auto

Mezi 30 výrobci automobilu vystavujícími na bělehradském autosalonu má škodovka trochu výsadní postavení. Česká auta patří v Srbsku k velmi oblíbeným. Podle představitelů firmy Auto Čačak, která je hlavním dovozcem škodovek do Srbska a Černé hory je to tím, že zdejší zákazníky oslovuje kombinace české značky s německým motorem.

Hlavním tahákem na stánku českého výrobce byl samozřejmě nový model Roomster. I když těžko říct, co návštěvníci veletrhu obdivovali víc. Jestli automobil s cihlovou metalízou, nebo dlouhonohé modelky ve zlatých svatebních šatech, které se vlnily kolem něj a ukazovaly, že i s tak dlouhýma nohama, jakými příroda obdařila je, se do auta pohodleně vejdou. Znalci aut ale přece jen víc pozornosti věnovali designu a technickým parmetrům vozu, než modelkám.

"Je to pěkný automobil, takový robustní. Dobře vypadá. Pro toho, kdo má rád takovýhle druh aut to je asi jedno z nejlepších tady." Říká pan Nebojša Palevič, který sám jezdí v Renaultu. To pan Marko Tusun se pochlubil, že 8 let jezdil se škodou 110R coupe a že mu dobře sloužila. V případě roomstera, ale i jiných aut, která by se mu líbila má ale stejně jako dnes většina Srbů základní problém.

"Nevím sice kolik tento model stojí, ale v zásadě to je pořád stejné. S průměrným platem si u nás člověk ještě nemůže koupit ani průměrné auto."

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme